Wie wij zijn

Folker Theunissen eigenaar van Stadswijnkelder Berns

 

Stadswijnkelder Berns in Heerlen bestaat sinds 1949. Toen ik in 2018 de mogelijkheid kreeg  om dit erfgoed van Heerlen over te nemen, heb ik mijn kans gegrepen. Al voor die tijd, maar vooral sinds die tijd heb ik mij steeds meer kunnen verdiepen in wat voor geweldige dingen je met wijn kunt doen. Vooral op basis van wijn en spijs combinaties.

Ik vind het dan ook altijd heerlijk als klanten mij komen vertellen hoe lekker het gesmaakt heeft met de wijnen die ik voor hen geselecteerd heb.


Ton Kentgens eigenaar van Wine by Ton

 

Wij zijn bijna twee jaar geleden terug verhuisd naar Limburg, na meer dan twintig jaar in het Westen van het land te hebben gewoond. Eenmaal weer in aanraking gekomen met alles wat Limburg te bieden heeft, ontstond de drang om iets leuks met wijn te gaan doen.

Geïnspireerd door onze vrienden in Schimmert en na een intense verbouwing van ons huis is deze latente droom waarheid geworden. In de gewelfde kelder van ons huis, uit 1857, is nu Wine by Ton gevestigd. Een kleine, maar fijne wijnwinkel met een verhaal achter elke fles en een persoonlijke aanpak.